Jsou e-maily, které kolem člověka proletí bez povšimnutí. Jsou takové, které otevře rád, jako třeba přání k svátku nebo k narozeninám. A pak jsou takové, které prostě MUSÍTE otevřít (obzvlášť ti z nás, kdo máme sklon k excesivnímu nakupování). Takovými e-maily jsou právě tipy na nově naskladněné produkty v oblíbené značce, kategorii nebo seznamu přání či naposledy navštívených produktech.

Přiznejme si bez mučení, jako obchodník chcete nejaktivněji komunikovat se zákazníky, kteří mají největší pravděpodobnost k tomu, že nakoupí. Nastavením automatizací Nově naskladněno jim míříte přímo na komoru. Víte, že jsou ochotni nakupovat. Víte, jaké jsou jejich preference, co se týče značky a kategorie. A dost možná víte i jejich oblíbené barvy a vhodnou velikost. To je kombinace, které se jen složitě odolává…

Nemusíme dodávat, že tyto kampaně mají největší uplatnění v segmentu fashion. Své místo si ale najdou například i v knihách (nově naskladněno v oblíbeném žánru) nebo bydlení a home decor (nově naskladněno v oblíbeném stylu). Pokud prodáváte zboží, které generuje velkou poptávku a máte ho omezené množství (sběratelské edice, designerské dropy atd.), bude pro vás kampaň Nově naskladněno klíčová.

Zpátky na skladě

Tuto kampaň můžete využít nejenom v rámci logiky představení novinky. Může se stát, že máte produkty, o které byl enormní zájem a vyprodaly se. V tom případě je fajn dát vědět, že už jsou zpět a je možné je zakoupit. Takovou verzi e-mailu je vhodné doplnit např. dynamickými produkty s výběrem z bestsellerů a upozornit tak na další „horké zboží“.

Kdy posílat?

Tato kampaň není vázána na konkrétní datum, proto se její odeslání může běžně řídit kontaktní politikou. Pokud na e-shop přidáváte novinky každý den, doporučujeme odeslání kampaně omezit tak, aby zákazníkovi úplně nezevšedněla a stále byl potenciál, že ji bude pravidelně otevírat.

Doporučení

Pokud chcete pracovat s kampaněmi Nově naskladněno, vřele doporučujeme na e-shopu využívat funkci wishlist (opravdu funkci, ne jenom wishlist na základě cookies). Ve chvíli, kdy zpráva o novince zákazníkovi dorazí, možná není v nákupním módu. Nicméně, byla by škoda informaci o zajímavém produktu nechat bez povšimnutí. K tomu může sloužit wishlist, do kterého si zákazník produkt snadno přidá „na později“. Skvělou kombinací pak je spojení s kampaní Price drop – pokles ceny ve wishlistu, která člověka automaticky informuje o tom, že zboží na seznamu přání bylo zlevněno.

Zajímavá je kampaň Nově naskladněno v oblíbené kategorii. Ta může snadno rozšiřovat povědomí o značkách, které by zákazník nutně na e-shopu aktivně nevyhledával. Obzvlášť dobře se hodí pro propagaci produktů privátní značky, kterou tak dostanete přímo k zákazníkům, kteří danou kategorii často nakupují.


Další články ze série Retence & reaktivace

Připravili jsme pro vás sérii článků, které posunou váš retenční marketing na novou úroveň


Jsou vaši zákazníci lační po novinkách? Rádi vám představíme, jak je komunikovat automatizovaně. Stačí napsat na obchod@targito.com nebo využít kontaktní formulář níže. Ozveme se zpět jak jen to bude možné.