Newsletter je pro mnoho firem často nejvýdělečnějším komunikačním kanálem. Z toho důvodu se nesmí stát, že se jeho rozesílka zpozdí, nebo dokonce vůbec neproběhne. A tak jsou e-mailoví specialisté, kterých je na trhu stále nedostatek, zavaleni kampaňovou exekutivou. To bohužel blokuje další rozvoj retenční strategie firmy. Koncepčnější úkoly, nové automatizace nebo testy na nové segmenty se odkládají tak dlouho, až se “úspěšně” odloží na neurčito.

Vezme AI e-mail specialistům práci?

Už jste v médiích také zaslechli výkřiky, že umělá inteligence nám brzy vezme práci a že markeťáci půjdou na řadu mezi prvními? V Targitu věříme, že nejlepším využití umělé inteligence není náhrada práce člověka, ale naopak spolupráce, díky které je možné se rychleji posouvat dále. Proto bylo naším primárním cíle zbavit e-mailingové specialisty úmorné exekutivy každodenního klikání akčních newsletterů.

AI uvolní e-mail specialistům ruce!

A tak jsme přišli s AI rozšířením pro Targito. Tato umělá inteligence má možnost si sáhnout na všechna data, která v sobě Targito jako CDP platforma sdružuje. Data z webu, nákupního procesu, historie objednávek i sociálních sítí. Díky nové funkci propojení s umělou inteligencí se Targito automaticky může stát zdrojem informací pro generativní AI. Ta pak z datových podkladů kompletně generuje newslettery, které budou vaše zákazníky zajímat.

Co všechno to umí?

Bez práce sice nejsou koláče, ale newslettery od nynějška už ano. Targito nově na základě dat díky AI generuje celý obsah e-mailu. A to tak, že je přizpůsoben:

  • Datu odeslání (nejen texty, ale celé téma může využívat důležité svátky + pravidelně pro vás tvoříme marketingový kalendář a stejně tak ho může využívat AI)
  • Cílové skupině (Targito zanalyzuje komu chcete e-mail poslat a obsah AI přizpůsobí cílovému publiku a jejich preferencím)
  • Sezónnosti a tematické vhodnosti produktů (produkty nejsou vybrány náhodně, ale pečlivě, aby zapadly do konceptu e-mailu s přihlédnutím k datům z Targita jako je sezónnost, styl a další)
  • Návštěvnosti a prodejnosti produktů (vždy je přihlédnuto k výkonnostním parametrům nebo prediktivním modelům, aby byly vybrány produkty s největším prodejním potenciálem)
  • Dalším parametrům (v potaz bereme i detaily jako aktuální velikost slevy, dostupnost a další drobnosti, na které chcete, aby vás marketingový specialista myslel)

To vše nástroj vyhodnotí, poskládá, natextuje a nechá si vygenerovat obrázek, který se k tématu newsletteru hodí. Výsledkem je kompletní e-mail, který může specialista jen revidovat, vylepšit a odeslat.

Nové workflow e-mailové rozesílky s pomocí Targito AI

  1. Definování smyslu a tématu kampaně (klient, ale AI ho může zastoupit i v tomto případě)
  2. Výběr segmentu (klient)
  3. Klik “Generovat newsletter” (klient)
  4. Vyhodnocení dat o segmentu zákazníků (Targito)
  5. Vyhodnocení dat o vhodných produktech (Targito)
  6. Vygenerování struktury, textového obsahu i obrázků (Targito)
  7. Kontrola výstupu, korekce (klient)
  8. Rozeslání (klient + Targito)

V čem se naše AI liší

Čtete správně – kompletně vygeneruje hotový e-mail. Konkurenční služby už nějakou chvilku zapojují AI (ChatGPT) do svých generátorů, aby vám pomohl s úpravou nebo vylepšením textu. V Targitu se ale snažíme být vždy o krok napřed. Proto jsme současné schopnosti našeho CDP nástroje spojili s možnostmi, které nabízí AI a připravili pro vás kompletní generování e-mailu, včetně obsahu, který je přizpůsobem cílovému publiku a vybrán na základě vašich dat a business pravidel.

Komu může Targito AI ulehčit práci

Toto řešení není pro každého. Základem je mít k dispozici tzv. čistá data – dobré propojení toku informací z jednotlivých zdrojů. Čím větší je objem dat, tím přesněji nástroj pracuje. Navíc data, která AI předáváme, jsou anonymizovaná. Takže se není potřeba obávat toho, že by se třetí stranou byly sdíleny důvěrné informace o vaší firmě nebo jejích zákaznících.

Jak můžu Targito AI získat

Jednoduše, stačí být naším klientem. Společně se postaráme o to, aby vaše data byla v pořádku a mohla AI sloužit jako efektivní podklad. Pak už se můžeme vrhnout do nové éry rozesílek. Éry, ve které máte mnohem více času na strategii a rozvoj.

🎯 Zaujalo vás téma a přemýšlíte o tom, co by umělá inteligence umožnila vašemu e-mailingu? Přečtěte si více o tom, jak Targito AI využívá český módní e-shop ZOOT >>

🎯 Zaujalo vás téma a máte už rovnou nápady, co by se dalo ve vašem projektu s pomocí AI automatizovat? Rozhodně je chceme slyšet! Stejně tak, jako na začátku vzniku této technologie stál ZOOT, můžete i vy naše specialisty podnítit k vývoji nové funkce. Ozvěte se nám na obchod@targito.com, nebo pomocí kontaktního formuláře, a my vám brzy dáme vědět co a jak.