Najde se mezi vámi někdo, komu neudělá radost nižší cena? Nemusíte být nutně lovec slev a přesto může být pokles ceny produktu důvodem k úsměvu na tváři, respektive k nákupu. Není divu, že kampaně automatizované na pokles ceny jsou druhé nejvýkonnější mezi klasickými automatizacemi.

Princip kampaně Price drop

Automatizace pokles ceny se odesílá ve chvíli, kdy změna ceny produktu splní definovanou hranici pro pokles, který je natolik zajímavý, že by měl spustit odeslání kampaně.

Kampaň lze zaměřit podle toho, jaká data u svých zákazníků ukládáte. Podle typu informace pak může mít podobu poklesu ceny zaměřeného na:

  • Prohlížení produktu
  • Oblíbená kategorie
  • Oblíbená značka
  • Produkt je ve wishlistu
  • další

Tento typ kampaně má smysl nastavovat ve chvíli, kdy je vaše cenotvorba dynamická a změna ceny je zajímavá svojí výší. Pokud cenu produktů měníte méně často, než 1x za měsíc, nebude tolik příležitostí, kdy by se kampaň odeslala. Nicméně i v tomto případě kampaň bude pracovat za vás a na přecenění nemusíte myslet, protože Targito to ohlídá.

Co přidat navíc?

Stejně jako Opuštěný košík, ani kampaň s poklesem ceny nepotřebuje nic navíc. Údernější sdělení než nižší cena stejně nemůžete vymyslet. To je skvělé, protože tím pádem nic nebrání tomu, abyste kampaň spustili.
Nastavení se neřeší na straně e-shopu klienta. Vše se děje čistě v Targito. Tato kampaň je navíc předdefinovaná, takže ji můžete zapnout během hodiny. Stačí doplnit krátkou textaci.

Jak často kampaň posílat?

Četnost rozeslání kampaně je v tomto případě určována dvěma faktory – jednak již zmíněnou hodnotou poklesu ceny (zjistíme porovnáním feedů z dnešního a předchozího dne) a poté kontaktní politikou. Pokud s cenou naopak pracujete velmi intenzivně, pak doporučujeme omezit, jak často bude zákazníkům oznámení o poklesu ceny chodit. Naše nejlepší zkušenosti jsou s frekvencí 7/14/30 dní, dle klienta.

Jak vlastně člověk do kampaně spadne?

Do publika pro Pokles ceny se zákazník dostane na základě toho, že je na daném e-shopu zaregistrovaný (web tracking) nebo po prokliku z e-mailu, který jsme dříve poslali (cookies). V obou případech můžete benefitovat z toho, že máte na webu nastavenou uvítací kampaň, která návštěvníky přiláká se zaregistrovat do vaší databáze. Pak už stačí s produktem nebo značkou interagovat dle podmínek.

Doporučení pro Pokles ceny

Se zapnutím automatizace na pokles ceny neváhejte. Z našich dat vyplývá, že tyto kampaně mohou klientům generovat až 10 % obratu. Velmi důležité jsou ve chvíli, kdy jsou vaši zákazníci velmi citliví na cenu. Pokud naopak víte o zákaznické skupině, která bez problémů nakupuje i ve chvíli, kdy ve hře není cenová pobídka, pak můžete tuto skupinu vyloučit z běžné rozesílky komunikující plošné slevy. A využít pro ni automatizací pro pokles ceny např. ve wishlistu nebo naposledy prohlížených, což bude pro daný segment mnohem relevantnější. Pomůže vám k tomu nastavení Avatara prémiového zákazníka.


Další automatizace, které byste měli zapnout okamžitě jsou:


Zajímaly by vás způsoby, jak na poklesu ceny automaticky vydělat? Rádi vám představíme naše strategie, stačí napsat na obchod@targito.com nebo využít kontaktní formulář níže. Ozveme se zpět jak jen to bude možné.