Jsme u konce našeho miniseriálu o automatizovaných e-mailových kampaních. Přijde nám vhodné ho završit filozofickou otázkou –  Proč? Pár odpovědí na „proč“ byste už v předešlých článcích našli. Další jsme se rozhodli sepsat a rozvést. Pomohou vám v rozhodování, zda má smysle se automatizacemi pro váš projekt vůbec zabývat.

1) Automatizace pracují za vás

Asi to nebude znít překvapivě, ale automatizace je jeden z největších benefitů automatizace. Vše se děje samo, bez vašeho zásahu, dokonce i vědomí. Pracují brzo ráno i v noci. Když jste na dovolené nebo na procházce v lese. Neustále. Ale k tomu, abyste se mohli radovat z výsledků, které vám automatizace přinesou, je potřeba dobře promyslet strategii a otestovat svoje hypotézy.

Ne vždy bude nápad, který vám na první pohled přijde jako skvělý, hned fungovat. Nespoléhejte se na svého génia a nápady testujte. Pokuste se najít co nejlepší (=nejvýkonnější) řešení. Napište si několik předmětů / preheaderů, vyzkoušejte různé textace e-mailu, různé obrázky, barvy, délky, formy. Jen tak se ujistíte, že to, co jste vymysleli, je skutečně nejlepší možnost.

2) Zlepšují vaši reputaci

Čím více zákazníci otevírají vaše e-maily, tím více stoupá vaše důvěryhodnost jako odesílatele z pohledu serverů doručovatele. Dobře postavené automatizace pro zákazníky bývají často zajímavější, díky segmentaci a personalizaci. Jejich obsah je pak mnohem relevantnější. Proto se často otevírají více než běžné hromadné newslettery.

3) Budují váš „brand“ coby odesílatele

Je to podobné jako s reputací, jen z tohoto úhlu pohledu vás nehodnotí algoritmus, ale přímo zákazníci. Čím více budou vaše sdělení pro zákazníky zajímavá (relevantní), tím více je budou otevírat a reagovat i na další newslettery, které posíláte.

4) Vytěžíte celý potenciál e-mailingu 

Pokud máte zákazníkům co poslat (vězte, že ve většině případů máte) a automatizace nepoužíváte, je to jako byste jeli v autě na půl plynu. Většina nástrojů pro hromadné odesílání e-mailů (ESP) automatizace podporuje a i když je nepoužíváte, tuto funkci stejně platíte. Je škoda ji nevyužít!

5) Skýtají velké možnosti

Jak už jste se mohli dočíst v předešlých článcích, zautomatizovat jde opravdu hodně věcí a můžete je používat nejenom pro podporu obratu a konverzí. Své uplatnění najdou i v péči, budování brandu, zákaznické zkušenosti…

To je z této minisérie o automatizacích vše. Pokud vám unikl některý z předchozích dílů, doporučujeme se k němu vrátit. Automatizovaná komunikace je komplexní disciplína, ať vám nějaký kousek skládačky neunikne!

Seriál Jak na automatizace


Chcete, aby automatizace samostatně komunikovaly i s vašimi zákazníky? Neváhejte a zkuste se nezávazně pobavit s našimi specialisty. Určitě objevíme zajímavé příležitosti, kde může váš byznys generovat prodeje bez nutnosti každodenního klikání akčních kampaní. Ozvěte se nám na obchod@targito.com, nebo pomocí kontaktního formuláře, a my se co nejdříve ozveme.