Hlavním cílem moderní přímé komunikace na zákazníka je to, abychom mu odesílali zprávy s co nejvyšší relevancí. Jen to může v dnešní přehlcené době zajistit, že naše sdělení dorazí k očím adresáta. A co si budeme povídat, také k jeho peněžence… Pokud jste e-shop, cesta je celkem jasně daná: posílejte zákazníkovi takovou komunikaci, která hovoří o jeho oblíbených značkách a kategoriích.

Jak to funguje

Moduly Oblíbené kategorie a Oblíbené značky se nastavují na základě chování kontaktů. Konkrétnímu chování přiřadíte určitý počet bodů dle svých preferencí. Pokud pak zákazník dosáhne stanovené hranice bodů, bere to systém jako projev oblíbenosti dané kategorie.

Body se získají např. za:

  • zobrazení kategorie/značky v posledních 30 dnech
  • zobrazení konkrétního produktu
  • zakoupení produktu

Jak modul využít

Tento modul vám umožní propisovat do kampaní novinky z oblíbených kategorií nebo třeba bestsellery. Je to nový zdroj dynamických produktů, které se pak můžou objevit v šablonách.

Je nutné se zamyslet, zdali využít modul “Oblíbené kategorie” nebo “Oblíbené značky” – u někoho bude větší věrnost ke kategoriím (např. nábytek) a tedy bude vhodnější používat hlavně modul “Oblíbené kategorie”, jinde ke značkám (např. fashion), zde by tedy dávalo větší smysl použít modul “Oblíbené značky”.

TOP doporučení
Tento modul je skvělé ve vašich kampaních využívat v rámci produktových mixérů. Můžete vytvářet podmínky, které umožní zákazníkům posílat například:

  • upozornění na slevu produktu v oblíbené kategorii
  • upozornění na naskladnění produktu v oblíbené kategorii
  • upozornění na slevu produktu oblíbené značky
  • upozornění na to, že zboží z oblíbené kategorie je ve výprodeji

Více o tématu produktový mixerů si můžete přečíst v dřívějším článku >>


Zakládáte si na tom, že poskytujete zákazníkům skvělý servis a vždy dobře doporučíte produkt? Dělejte to i ve svých e-mailových kampaních! Ozvěte se nám pomocí kontaktního formuláře nebo na e-mail obchod@targito.com a rádi něco doporučíme i my vám.