V předchozím článku jsme si popsali, k čemu slouží Produktový mixer, funkce Targita, která rozešle vašim zákazníkům vždy ty správné produkty. Abyste netápali, jak se dá tato funkce využít v praxi, kolega Patrik připravil ukázku z kampaní našeho klienta Knihy Dobrovský, na které je právem pyšný.

Automatizace na principu naposledy navštívených nebo oblíbených produktů všichni známe. S Produktovým mixerem je možné ještě více segmentovat produkty, které chceme zákazníkům ukazovat, díky tomu, že vzájemně kombinujeme více podmínek. Funkci budeme ilustrovat na promu produktů z vlastní distribuce Knihy Dobrovský.

Základní automatizovaný seznam produktů může mít pro naše kampaně řadu podstatných nevýhod. Například:

  • Ukazujeme zboží bez ohledu na nákup
  • Není možné udělat nějakou podmnožinu s jiným seznamem
  • Automatizace se pošle, ať už seznam obsahuje nějaké produkty nebo ne
  • Nevylučuje zakoupené zboží

Produktový mixer v Targitu

Co, když si tedy vytvoříme jeden seznam produktů, který proženeme přes různé kombinace v Produktový mixéru? Stačí vzít seznam/y a přidat jej X krát do zdrojů, kde každému seznamu doplníme vlastní pravidla.

Do Produktového mixéru je možné přidat víc seznamu produktů, které se mohou vzájemně omezovat, a to dle seznamů, modulů, polí u uživatele (oblíbené značky, kategorie…)

Jeden mixér jako příklad – Knihy vlastní produkce

Ve vlastní produkci chceme ukazovat zboží, které je distribuční značkou KD, ale ukazovat všechny produkty nestačí. Proto využijeme pole oblíbení autoři a oblíbené kategorie, které nám pomohou personalizovat nabídku.

Vytvoříme tedy 3 seznamy zboží z vlastní produkce, kdy první omezíme na oblíbeného autora, druhý na kategorie a ve třetím ukazujeme všechny produkty.

Zde například pracujeme s polem „Novinky oblíbených autorů” a „Produkty z oblíbených kategorií“. Ty se zvlášť generují pro každého uživatele, takže najednou vytváříme personalizovaný seznam produktů, v kterém ukazujeme produkty z vlastní produkce, ale pouze takové, které pro každého uživatele odpovídají jeho vlastním preferencím.

Seznam obsahuje:

  • podmínku, která vylučuje již zakoupené zboží
  • pořadí, v jakém se mají produkty do výpisu řadit
  • počet produktů, který nám má z každého seznamu vyskočit
  • prioritu jednotlivých seznamů, která je důležitá pro následné mixování.

Finální mixér tedy vezme všechny definice a podle svého nastavení je spojí dohromady.

K čemu byla priorita? Aktuálně se dokončuje možnost, aby produkty zachovaly svou prioritu. V případě, kdy chci do mixéru pouštět 5 produktů, vezme mixér nejdříve produkty ze seznamu s nejvyšší prioritou (1), pak s další následující, dokud nebude mít 5 produktů. Mixér s nejnižší prioritou může být záchranným seznamem produktů, pokud pro zákazníka nemám žádné další produkty k zobrazení.

Produktový mixér může omezit odeslání automatizace. U každého seznamu zákazníků jde nastavit podmínka, která říká, že uživatel má zboží z konkrétního Produktového mixéru. Takže si u seznamu stačí nastavit mixér, který se pro danou automatizaci používá a tím si zajistíte, že se automatizace nepošle na zákazníky, kteří nemají zboží z mixéru (což by znamenalo, že jim přijde e-mail s prázdnými poli).


Minul vás úvodní článek s představením funkce Produktového mixeru? Čtěte zde!


Produktový mixer u Knih Dobrovský

Knihy Dobrovský dnes mají ve všech automatizacích pouze mixéry. To jim umožňuje maximálně personalizovat nabídku, kterou uživatelům posílají. Targito Produktový mixer umožňuje kombinovat produkty s vlastními podmínkami, které má každý uživatel jedinečné. Možná to je důvodem, proč mají kampaně tak skvělé výsledky.

Automatizace tvoří 30 % ze všech e-mailů, které Knihy Dobrovský zákazníkům pošle. Vygenerují ale více než 40 % obratu. Co je na tom nejlepší? To všechno vyžaduje jen zlomek času marketingového specialisty, který se věnuje správě kampaní.


Zní vám to jako rajská hudba? Datový mixer může namíchat nabídku podle chuti i vašim zákazníkům! Řekněte si o ochutnávku na obchod@targito.com.

Chcete vědět víc? Napište nám a my se vám ozveme zpět