Hello, it´s me… Tak jako v sobě každý z nás nese mnoho rolí, mají i tyto role svá různá oslovení. I když vám dělá radost, když doma uslyšíte “Broučku…”, v kanceláři by vám to asi úsměv na tváři nevykouzlilo. A co teprve, kdyby takové oslovení přišlo od někoho, kdo vám chce něco prodat? No fujky… Co ale máte dělat, když chcete dát zákazníkovi najevo, že je pro vás důležitý a že ho znáte? Oslovit ho jménem.

Jak to funguje?

Modul Oslovení umí vyskloňovat jména do 5. pádu. Zároveň také pozná, jestli se jedná o kontakt mužského nebo ženského pohlaví, což můžete dále využít v segmentaci. Ke křestnímu jménu rovněž doplní datum svátku, což se bude hodit pro využití v automatizované svátkové kampani.

Jak modul využít?

Oslovení můžete využít buď v předmětu, nebo v těle vlastní zprávy. Varianta v předmětu zajistí, že vaše sdělení bude s větší pravděpodobností zaregistrováno. Představte si sami sebe, když uvidíte mezi předměty jeden, který začíná vaším jménem. Pravděpodobně se při skenování inboxu zarazíte a tenhle konkrétní předmět si přečtete.

To, zda zvolíte tuhle formu komunikace, by mělo vycházet ze znalosti vašich zákazníků. Hodí se tam, kde značky komunikují méně formálně a na mladší cílové skupiny. Ze zkušenosti můžeme říct, že starší publikum stále úplně nepřijímá oslovení křestním jménem ani ve chvíli, kdy je zbytek textu formou vykání. Věta “Milá Jarmilo, stýská se nám po Vás.” nebude klíčem k srdci…

Možností je využít oslovení příjmením. Taková formálnost se hodí zejména v případě, pokud jste banka nebo poradenská společnost. Nutno přiznat, že v tomto případě je cesta k úspěchu poněkud krkolomnější. Chybějící -ová dělá problémy a nepřechýlené příjmení žen může vést k chybám. 

Top doporučení
Je podloženo daty, že oslovení v předmětu vede k vyššímu množství otevřených e-mailů. Pokud jméno znáte, tak se nebojte zákazníka oslovit. A navíc – umíme v rámci jedné kampaně technicky vyřešit jak oslovení jménem, tak neadresnou variantu.


Zakládáte si na tom, že poskytujete zákazníkům skvělý servis a vždy dobře doporučíte produkt? Dělejte to i ve svých e-mailových kampaních! Ozvěte se nám pomocí kontaktního formuláře nebo na e-mail obchod@targito.com a rádi něco doporučíme i my vám.