V uplynulých letech jsme byli nuceni vyhledávat vše bezkontaktní. Přímou komunikaci obchodů se zákazníky to však spíš posílilo. Aby toho kontaktu nebylo až příliš, mají uživatelé Targita možnost si v účtu zapnout modul Kontaktní politika, který řídí priority doručování mezi jednotlivými zprávami mířícími na zákazníka.

Je snadné si řídit odesílání běžných akčních emailů, pokud je posíláte na celou databázi. V jeden den pravděpodobně není ve vašich silách vyprodukovat více kampaní než právě tuhle jednu. Situace se však začíná poněkud komplikovat ve chvíli, kdy začnete část svojí komunikace automatizovat. Přehled o tom, co kdy odešlo komu, je ten tam.

Jak to funguje?

Vzhledem k faktu, že cílem marketéra využívajícího sofistikovaný rozesílkový nástroj je vytvoření co největšího ekosystému automatizací, může se z toho časem stát pěkný Babylon. Vaším cílem rozhodně není to, aby zákazník měl z komunikace dojem, jak z orientálního tržiště. V jednu chvíli ze všech stran nátlak “Kup teď hned, můj milý příteli…” Jedna nabídka v jednu chvíli bude mít větší naději na úspěch.

Proto Targito nabízí možnost “obodování” priority každé zprávy. Podle této priority pak systém automaticky rozhodne, kterou zprávu pošle teď, kterou později a která v tuto chvíli odcházet nemusí.

Jak modul využít?

Modul určuje přehled intenzity komunikace u jednotlivých kontaktů, tedy kolik zpráv v týdnu může daný kontakt obdržet. Není to však o tom, aby se řeklo “3 týdně a dost”. Kontaktní politika je scoringový model.

To můžete využít nejenom pro prioritizaci, ale také pro segmentaci. Podmínka Kontaktní politika přibude jako možnost pro definici seznamu kontaktů.

TOP doporučení
Je třeba dávat pozor na to, že jsou kampaně, které mají bezpodmínečnou prioritu. Například svátková kampaň nebo opuštěný košík musí odejít přesně v daný den.


Zakládáte si na tom, že poskytujete zákazníkům skvělý servis a vždy dobře doporučíte produkt? Dělejte to i ve svých e-mailových kampaních! Ozvěte se nám pomocí kontaktního formuláře nebo na e-mail obchod@targito.com a rádi něco doporučíme i my vám.