Omnichannel komunikace i omnichannel prodej je zaklínadlo posledních let. Má proč. Po-covidová data ukazují, že prognózy o změnách zákaznického chování na “online only” se nevyplnily. I přes skvělou zkušenost s e-commerce nákupy se lidi vrátili zpět “do kamene”. Proč? Asi proto, že je to lidské… Nakupování je tak trochu společenská aktivita. Mnoho lidí si stále rádo vyslechne radu prodejce a na zboží si sáhne nebo se alespoň podívá.

Právě proto stále více e-shopů doplňuje svůj byznys o kamenné pobočky. A naopak ti, kdo dříve prodávali jenom fyzicky, se pouštějí do onlinu. Hranice se smývají. Všichni chtějí všechno. Jak ale přítomnost pobočky v regionu vytěžit na maximum, to stále ví jen málokdo.

Jak to funguje?

Ale naši klienti to vědí! Mají totiž k dispozici modul GPS, který jim umožňuje s pobočkovou sítí kvalitně pracovat v rámci cílené komunikace. Funguje na principu 2 zdrojů – informace o zákazníkovi a jeho dodací adrese a PSČ pobočky.

Díky tomuto modulu lze v rámci segmentace kontaktů použít podmínku “Vzdálenost od GPS lokace (v kilometrech)”, zadat GPS souřadnice libovolného místa a určit, v jakém okruhu od daného místa se má kontakt nacházet.

Pokud je tedy například žádoucí vybrat pouze ty kontakty, které se nachází v okruhu 50 km od centra Prahy, stačí zadat příslušné GPS souřadnice Prahy a vybrat možnost “Je menší nebo rovno” hodnotě 50.

Jak modul využít?

Tento modul se hodí ve chvíli, kdy děláte pro jednotlivé pobočky specifické akce. Ať už se jedná o slevy nebo třeba eventy. Díky tomu, že informace jde na lidi v regionálním dosahu, je mnohem větší pravděpodobnost, že by mohli na pobočku opravdu fyzicky dorazit.

Další variantou je nejbližší pobočka v rámci widgetu Dynamické pobočky. V něm může být v každé rozesílce napsáno “vyzvedněte si zboží na prodejně” a podle informací z modulu se automaticky dopočítá nejbližší pobočka kontaktu.

Top doporučení
Nezapomeňte zákazníky informovat o novinkách na prodejnách – změna otevírací doby, akce pouze na prodejně, nově otevřené prodejny v lokalitě zákazníka.


Zakládáte si na tom, že poskytujete zákazníkům skvělý servis a vždy dobře doporučíte produkt? Dělejte to i ve svých e-mailových kampaních! Ozvěte se nám pomocí kontaktního formuláře nebo na e-mail obchod@targito.com a rádi něco doporučíme i my vám.