Dnes, 27.7. 2023, si můžete poslechnout novou epizodu podcastu Zážeh, který připravuje byznys inovátor Martin Hurych. Náš zakladatel Vladan Hejnic a CEO Martin Štěpaník se v tomto díle baví o cestě, kterou firma podstoupila při předávání otěží ze zakladatele na CEO.

Ačkoliv zní možná název Targito světově, jsme česká firma. Targito kluci a holky už od začátku svého působení sedí v pražských kancelářích. Zde před 12 lety začal Vladan Hejnic psát příběh firmy, která tehdy ještě pod názvem Vivmail, chtěla změnit svět českého e-mailingu.

Po více jak deseti letech se Targito rozrostlo do podoby platformy, která na základě dat umožňuje firmám komunikovat se zákazníky i mnoha dalšími způsoby, než jenom e-mailingem. A stejně tak, jako se rozvíjelo portfolio nástrojů a služeb, které Targito nabízí svým zákazníkům, se rozvíjely i potřeby, která měla sama firma.

Narostli jsme a dospěli. V této fázi firmy často přijdou do bodu, kdy původní postupy nestačí, protože řízení malé a střední firmy se značně liší. A zakladatel si musí upřímně přiznat, že sám může firmu v dalším růstu brzdit. Přichází čas se vzdálit a povolat zkušenější…

Protože vzdělávání a šíření zkušeností je hluboko v naší firemní DNA, podělil se Vladan o své zkušenosti s předáním řízení firmy do rukou nového CEO. V podcastu Zážeh si poslechněte více o tom:

  • jak identifikovat čas, kdy je vhodné řízení firmy předat
  • co by mělo být na wishlistu na nového CEO
  • jakým způsobem si vybudovat vzájemnou důvěru
  • jak zajistit hladké předání
  • jak vybalancovat potřebu zasahovat a ovlivňovat s tím, aby se nenarušovala suverenita nového ředitele

Pokud je to situace, ve které se nachází, nebo brzy nacházet bude i vaše firma, poslechněte si nejnovější díl podcastu Zážeh>> Poslouchejte i ve vaší oblíbené podcastové aplikaci.